Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt

 

 

 

Eskimåsvängen

Övning ger färdighet sägs det ju, och det är jag beredd att hålla med  om! Tycker jag är ganska duktig nu. I vintras hade vi ett antal bassängträningar, en del bilder nedan är därifrån. Jag gick under våren in för att träna handroll, och klarade faktiskt av det fyra gånger i rad vid sista tillfället! (OK, lite fusk, använde en sån där simplatta som finns i badhuset, som är lika stor som handflatan). Det var heller inga problem att rolla  med grönlandspaddeln. Det var nästan lite lättare, för den gick så fint i vattnet i svepet.

När jag började öva på att  rolla läste jag noga i Karin Mentzings bok hur man skall göra, samt fick några instruktioner vid ett tillfälle på Stocken. Att öva på land är faktiskt inte så dumt i  början. Låg mycket i sängen och övade (jo faktiskt!). Den mentala biten är viktig, så jag låg i sängen och  tänkte igenom hur det skulle kännas, vad som var upp och ned osv.

2006 på Stockenträffen passade jag på att gå på kurs hos Freya. Tanken var att jag äntligen skulle få till handrollen, och på kursen gick det ju bra i hennes kajak. Det resulterade i att jag övade en massa balans i badhuset i fortsättningen. Nu är balance brace hur enkelt som helst. Handrollen är såå nära.

2007 vågade jag ställa upp i rolltävlingen på Stocken. Jag har ju inte tränat så mycket på de olika rollarna utan mer balans, men tyckte ändå att jag gjorde bra ifrån mej som fick ihop till 27 poäng. Trots att det blåste mycket. Norsaqrollen satt som en smäck, tror att det var första gången... Nu blir det till att öva mer till nästa år. Nu har jag förbättringspotential! Har börjat öva framåtrollar, men inte kommit på hur det funkar än.

Boel och jag brukar också använda midsommar till att träna, några stilstudier därifrån. Dom är dock  från 2003, det var inte så kul väder i år...

Titta även på sidan om ASKR, där finns två videosnuttar när vi rollade där: "rolla i ishavet"

.

Grannarna trodde väl inte att jag var riktigt klok..

 Här är det jag som tar ett varv.

.

Boels tur:

.