Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt

 

 

 

NISSE

Nisse bara dök upp hemma hos oss för ca ett och ett halvt år sedan. Från början trodde vi det var en kattunge. Han var väldigt skygg, och vi såg honom sällan. Vi kallade honom därför för Schrödingers katt. Vi visste att han fanns, men varje gång man skulle titta efter honom var han borta.

Nu vet vi genom Bea att han har bott hos en tant som heter Asta. Hon blev sjuk och kunde inte bo kvar hemma. De som skulle ta hand om Nisse hade släppt av honom i skogen. Efter en tid dök han upp hos oss.

Han litar inte på människor, eftersom han har råkat illa ut. Men vi är OK. Han kommer oftast på morgonen och kvällen och får mat. Sen sköter ha sig själv. Ibland är han borta ett par dagar.

I somras råkade han illa ut, vi trodde han hade slagits med räven, för ena ögat var förstört och en bit av svansen saknades. Men Saffran säger att han har blivit påkörd. Så nu är han enögd och med halv svans.

Han har blivit mer beroende av oss, eftersom han troligen inte kan skaffa så mycket mat själv. Han är inte så skygg, och har börjat se sig om i huset ibland.

Är också pappa till kattungarna.

020429

Nisse blir inte pappa någe mer, för nu är han kastrerad. Fast det är nog inte riktigt sant, för Missan är oroväckande tjock igen. Han kanske hann med det innan...

Annars har Nisse blivit riktigt social. Han vill inte var inne för länge, men vill gärna gosa lite när han kommer. Är fortfarande på Hage och slåss med katterna där ibland.