Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt
Missan
Nisse

 

 

 

Kattsidan

Den här sidan blir lite bilder på katterna i Gassebol. Det har hänt en del under sommaren. Det har kommit 3 st nya katter till Ekra. Missan fick ungar i slutet på juli, någonstans ute. Vi tror att hon höll till i lagården Där Nole.

Att hon hade fått ungar var vi ganska säkra på, eftersom hon en dag var väldigt smal igen.

Nu är ungarna infångade, och börjar bli riktigt sociala och gosiga. Dom har däremot inte  fått några namn än. Vi är ganska säkra på att det är tre tjejer. Så här ser dom ut:

Den mörkgråa längst bak är kolingen. Var den som tog det lugnast när vi fångade in dom, och som ganska snabbt  började spinna  när man klappade den.

Den brunspräckliga längs fram är minst och lite ängslig, men väldigt gosig och busig.  Den gråspräckliga till höger är busig och numera också lite cool. Mest lik pappa Nisse.

I början när vi  fångade in dem fick de bo i bastun, så att de inte skulle ställa till det för mycket. Dom är helt otroliga på att gömma sig. Bastun är inte stor, och vi visste att dom var där, men VAR? Nu när dom är inne i huset kan dom också vara helt bort ibland. Lasse hade engagerat hela släkten i kattletning en dag, till sist hittade dom kattungarna uppkrupna i ryggen i soffan. Det är numera deras favorittillhåll.

Sitter man i soffan och börjar prata med dom så börjar det spinna i soffan efter en stund.

Kattungarna döptes av Magnus och  Ella och Mimmi, och heter Kattis (längs bak), Smulan fram till vänster, och Sola.

020429

Nu är det bara Smulan och Sola kvar. Kattisen försvann i vintras, och har blivit tagen av räven eller lodjur. Men Smulan och Sola är hur goa som helst, och väldigt olika. Smulan är mer lik Missan, och Sola är en kopia av Nisse. På håll måste man titta på längden på svansen för att se vem som är vem. Dom har haft fullt upp med att jaga små möss och grodor, flugor och allt  möjligt annat. I morse när jag åkte till jobbet satt dom högst upp i  äppleträdet.