Start
Uppåt

 

 

 

Till snickerboa ränner jag... och det blir nåt gjort ibland, ibland inte... Att snickra är kul avkoppling, och gött för själen att få sitta i lugn och ro och klura. Nedan ser du några av mina liftkortsjojosar. Det är till för att sätta fast liftkortet i när man åker skidor. Lite snyggare än de vanliga i plast tycker jag. Man kan även ha dem till passerkortet på jobbet tex. Jojosarna är gjorda i masurbjörk, med inlägg av älghorn (Lasse har skjutit). De är oljade med linolja och vaxade för att stå emot väta i skidbacken ordentligt.  Syskon och släkt har fått hemmagjorda julklappar...

      Detta är Lasses, som han fick i julklapp. Det var den andra jag gjorde, och den första där jag ristade runor. Det var väldigt tidsödande i början. Här  har jag dessutom lagt mässingsbluppar mellan orden, det blev snyggt, men var lite pilligt. Jag har inte gjort det på så många.

        Denna har Boel fått. Hon använder sin på jobbet, och när folk frågar vad det står, brukar hon spänna ögonen i dom och säga att det är en gammal vikingatida visdom, som gäller än idag.

   Detta är Elins födelsedagspresent. Den är gjort i två olika träslag. Den är lite annorlunda eftersom stjärnan är gjord i relief, dessutom var träet i denna väldigt vackert.

    Detta är  Kajsas. Den är också gjord i två olika träslag, vilket syns lite dåligt på bilden, eftersom kanten är svart. Det var nog den första jag gjorde på det sättet. Här är mönstret ett enkelt geometriskt, vilket det är på de flesta jag har gjort.

Denna tycker jag själv är en av de snyggaste jag har gjort, mycket för att träet var så fint, men även hornbiten var väldigt vacker. När man oljar in horn så framträder mönstret, och iallafall älghorn skiftar i lite olika färger.

En annan variant som är rund i formen, med ett fäste i horn. Denna blev helt otroligt vacker i både  träet och hornet, som skiftar i vitt, blått och  gult.

Vill Du ha en egen liftkortsjojo, som ingen annan har? Jag gör i mån av tid och lust. Skicka e-post till Gassebol, länk finns på förstasidan.