Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt

 

 

 

Knivar

Jo, jag skulle ju inte göra knivar, för det hade jag ingen användning av... Men hur som helst så blev det det ändå. Nu har jag gått på knivkurs på torsdagar, och suttit i snickarboa hemma emellanåt, så en och annan kniv har det blivit. Tyvärr har jag inte dokumenterat alla, men här är några:

Lasse är ju en tacksam avnämare eftersom han är jägare och har användning för en kniv då och då. Den till vänster är gjord i färgad masurbjörk, silver och Mammut. Bladet är ett damaskblad av Poul Strande. Den till höger är gjord efter en kniv av Bo Bergman och var en  present till Lasse när han fyllde 40. Även den i masurbjörk och renhorn. Slidan har valnöt på sidorna.

   

Detta är nog en av de finaste knivarna jag har gjort. Bladet är damask från Poul Strande, masurbjörk och älghorn.

Damaskblad  från Mattias Styrefors, mammut och svartek som kommer från fartyget Lord Nelson, som seglade på bohuskusten när jag var liten. Idag är hon under renovering i Strömstad, och jag fick några bita av min morbror som tack för kniven nedan. Du kan läsa mer om Lord Nelson på http://www.lordnelsonsmf.com/

Massens kniv i jakaranda, tenn och mammut.

Kniven nedan är gjord i masurbjörk som är lite färgad för att framhäva mönstret, och horn.

Jag tycker det är kul att  pröva lite olika tekniker för att jag skall lära mig. Nu har jag prövat på att göra hornknivar  där man skär in mönstret med kniv och sedan färgar, och även scrimshaw, där man graverar med en nål och sedan färgar. Nedan kommer lite olika exempel.

Närbild på scrimmad varg.

.

Stabiliserad och färgad masurbjörk, äglhorn