Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt

 

 

 

 

Vi brukar ju vara iväg till Gelleråsen några gånger per år. Och med Torbjörn Andersson så brukar det fungera perfekt.

Perfekt organiserat och bra körträning. Så i slutet juli fick jag med mig lite folk till Karlskoga.

Här leder jag klungan ut ur Trösta tror jag att det är.

Och här kommer Buer ut ur kurvan med sin alldeles nya Kawa.

Och här har vi en stilstudie av Henrik på sin Aprilia 1000.

 

Sen hann jag med en körning till på Gelleråsen och detta blev också den absolut bästa. Det var ganska lite folk så alla fick köra så mycket dom ville. Det var dessutom gott om duktiga instruktörer så man lärde sig mycket och hade gott om tid att fråga och få råd om ens körning. Dessutom var det en proffesionell fotograf närvarande vilket jag tycker syns på bilderna. Helt fantastiska. (Har glömt namnet nu men jag skall lägga ut det så snart jag hittar det)

Men jag vågade inte lägga ner riktigt så mycket som jag hade velat. Vi lutade cykeln stillastående och konstaterade att det första som antagligen skulle ta i var skyddsbågen och den är inte så jätte eftergivlig. Så frågan är hur det skulle sluta. Fast å andra sidan var det med en annan snubbe som gladeligen skrapade bort färgen på sina ventilkåpor. Men han rekommenderades att lära sig att "hänga" istället så det är nog inte att helt bra.

Och en anledning till att det gick så himla bra var nog att jag helgen innan fått mina nya "Öhlinare" fram och bak. Det var David från Touratech i Lidköping som skulle upp till Uddeholm i Värmland för att köra lite grusbus i BMW klubbens regi, i "Svenska rallyts spår". Han var då så himla snäll att han packade på dämparna på sin cykel och tog med dom upp. Dom hade anlänt dagarna innan till Touratech från Tyskland. Så jag tog en liten sväng upp till Uddeholm och hämtade dom och sen tillbringade jag hela helgen för att montera dom på Bamse.

Och så ser det ut när man står o meckar i guds fria natur. Att byta bakdämparen var inga större problem, det tog väl ca 1 timma eller så. Men fram var det värre eftersom man måste demontera eller i alla fall lossa tanken så att den går att dra bakåt så att man kommer åt övre infästningen för den främre dämparen. Och medveten om att jag har några kilometer kabel under tanken så bävade jag lite för det. Men det var inga större problem. Jag får nog lov att säga att Bamse är lite mer "lättmekad" än vad gamla Hälge var (Varadero).

Så var det ju bara att få dit reglaget för förspänningen.

Och redan tidigare hade jag ju tagit bort originalskyddet för dämparen och istället satt dit Touratechs innerskärm. Och det var ju bra för då får man ju njuta av att se Öhlinaren fullt ut.

Det enda problemet var att jag var tvungen att justera om ljusbilden. med öhlinarna så blev cykeln ett antal cm högre vilket gjorde att ljuset gick rätt i backen.Och med Zenon ljus både på halvljus och som 2 extra ljus så måste det ju bara bli bra. Och bra blev det. En väsentlig skillnad i stabilitet, bättre grepp vid kurvtagning samt att hela cykeln upplevdes som mer "stabil" och "lugn". Det kändes som om man plötsligt hade mer marginal. Inte minst på grus, men jag tror att det märks mest på asfalt.

Mycket väl investerade pengar. På Varaderon åkte jag i tre år innen jag insåg vad nya dämpare kunde göra. Men det misstaget gjorde jag inte om med Bamse.