Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt

 

 

 

David på Touratech i Lidköping hade fixat till ett riktigt "Travel Event" vid butiken och en sådan tillställning får man ju inte missa. Så jag smet från jobbet vid fyra snåret och begav mig mot Lidköping. Där skulle jag sammanstråla med Aste o Sara som åkte från Åstorp. Så jag var väl framme strax efter sex o skåningarna anlände en stund senare. Och tälten slog vi upp direkt i allen som går utanför Davids butik. Perfekt tältläge, nära till grillen och butiken nästan mitt inne i stan. Sedan var det bara att ta sig en pilsner o lägga korven på grillen.

På plats fanns det förutom en fullsmockad Touratech butik folk och en massa cyklar från BMW Sverige, en massa föreläsare bl.a. Davis resekamrat från hans Afrika resa, folk som hade åkt ett antal Paris-Dakar rallyn och mycket mycket mer. Så det fanns möjligheter till många aktiviteter.Filmvisningar, föreläsningar, provkörningar och diskussioner men folk från Garmin och en massa andra tillbehörsfirmor.

Det arrangerades också olika turer såsom avancerade grusturer, fina asfalt turer också lätta grusturer som vi hängde på. Här står vi uppställda innan avfärd.

Nu finns det inte så himla många grusvägar runt Kinnekulle, det mesta är asfalterat men dom som fanns körde vi på under den mycket roliga 10 mila turen. Första stoppet blev vid Kinnekulle ring det var biltävling på gång.

Sedan var det en lång fika paus vid utsiktens cafe på Kinnekulles väst sida. Goa smörgåsar och gôr go Kling glass. Nu hoppas vi bara att David permanentar sitt "Travel Event" så att vi får tillfälle att återkomma nästa år. Han hade fått avslag på ansökan om öltält och live band på grund av risken för störande ljud men det sista vi hörde på fredagskvällen när vi hade somnat var ljudet från det "Tractor pulling race" som gick av stapeln en bit bort. Framåt midnatt så fladdrade det fortfarande i våra tältdukar när traktorerna gasade på. Jag tror inte att ett live band hade lyckats låta hälften så mycket. Men vi kommer tillbaka så får vi se.