Ekra Gassebol Frykerud Värmland Sverige Europa Tellus Vintergatan Universum

Start
Uppåt

 

 

 

030509-030511

Nästa lite längre tur blev den numera obligatoriska och traditionsrika ”Rjukan Tour” men detta år förlagd till Trysil och Röros. Många fina vägar genom väst Värmland blev det upp och ännu roligare vägar ner genom bl.a. Dalarna blev det hemåt. På väg norrut hann vi bl.a. med att stanna vid det berömda ”korset i Röjden”. Ristat i marken av en trollpacka för många hundra år sedan men fortfarande synligt och obevuxet. Sen kom vi fram till hytta i Trysil och fick i oss lite mat o dryck.

Ett perfekt fikaställe vid Svanskog men tyvärr var fiket stängt...

tur vi hade med eget fika.

Sen kom vi då till "Korset i Röjden", det kan man fundera över....

Och det gjorde Olav och kom fram till att det behövdes ett par långkalsonger till.

Sen åkte vi över Klarälven ett otal gånger, denna gång strax söder om "Petter i boa" i Höljes.

Men svängen upp till Röros var inte lika rolig eftersom temperaturen låg strax över nollan och alla frös ganska bra. Dessutom var gruvmuseet stängt men detta gick att kompensera med en super go ”gjemmelagad” hamburgare.

Som sagt var, kallt var det på väg till Röros....

och på några ställen fick vi vända p.g.a. all snö som låg kvar.

Men Morten kunde iaf leka strandraggare.

Men som vanligt var det värt resan (även om det är vägen som gör resan värd). Det var här dom spelade in Pippi             långstrump, unika byggnads miljöer och uppsatt på världsarvs listan av FN.

Turen blev ca 115 fina mil och alla var nöjda utom kanske Morten som lyckades få lite markkänning nästan stillastående. Det var på väg ner över Dalarna som vi råkade köra fel på en grusväg som Morten skulle vända runt ”lite fränt”. Men inga allvarligare skador uppstod så det var bara att fortsätta. Vi fann också några helt otroligt fina och goa vägar ner mot Hagfors men också några våldsamt tjälskadade vägar som dessutom var sönderkörda av timmerlångtradare.